۰۲ شهریور ۱۳۸۹

سوراخ دعا
البته خیلی بد است کشوری سوراخ دعا را گم کند. پاکستان هم انرژی هسته ای دارد و هم سلاح هسته ای ولی در مقابل یک سیل درمانده و ناتوان است. این ناتوانی به حدی است که بعد از سیل از هندوستان - یعنی کشوری که با آن وارد یک مسابقه هسته ای شده- کمک می پذیرد. باید پذیرفت که در جهانی کاملا به هم پیوسته و مرتبط زندگی می کنیم که تهدیدها و فرصتهای مشترکی دارد. هم در سطح ملی و هم در سطح جهانی الویت روز حفظ سلامت و یکپارچگی محیط زیست است . بدون آن مخاطرات روزافزون و بزرگ طبیعی و عواقب اجتماعی و اقتصادی اش آسایش را از همه سلب خواهد کرد.

۲۷ مرداد ۱۳۸۹

کیسه های پلاستیکی
در یک سایت زیست محیطی خواندم که آمریکایی ها هرسال حدود 100میلیـارد کیسه پلاستیکی را دور می اندازند و تنها یک تا سه درصد از این مقدار بازیافت می شود. در ایران،در این مورد هم مثل دیگر زمینه ها آماری نیست یا من سراغ ندارم ولی با توجه به رتبه اول ما در بسیاری از زمینه های مصرف بی رویه و باتوجه به شواهد پلاستیک زدگی جامعه ما که در شهر و روستا و طبیعت به چشم می خورد،حدس زدن وضعیت دشوارنیست.
با مصرف پلاستیک محیط زیست را برای سالهای طولانی می آلاییم و با تولید آن منابع بیشتری از انرژی فسیلی را تهی می کنیم و گازهای گلخانه ای بیشتری را به جو وارد می کنیم.

۲۴ مرداد ۱۳۸۹

وحشت از بیداری غول
در روسیه متخصصان نگرانند که در اثر آتش سوزیهای جنگل مواد رادیواکتیوی که پس از انفجار چرنوبیل در محیط فرونشست کرده اند، دوباره به محیط آزاد شوند و کابوس آلودگی هسته ای را زنده کنند. آلاینده های رادیواکتیو غولی هستند که درون چراغ جادو به خواب می روند اما هر لحظه ممکن است بیدار شوند و برعکس غول چراغ قصه ها اصلا فرمانبردار نیستند.

۱۸ مرداد ۱۳۸۹

سیل در پاکستان، سیل در کشمیر هند،سیل در چین، گرما و آتش سوزی جنگل در روسیه،سیل در آلمان و لهستان و چک و همه اینها در روزهای اخیر.
ایمان بیاوریم به آغاز فصل" گــرم".

۱۳ مرداد ۱۳۸۹

افشاگری
اخیرا جنجالی به راه افتاد با بازیگری ویکی لیکز. داستان عبارت بود از افشای اطلاعات جنگی آمریکا در افغانستان و عملیاتی که باعث کشته شدن تعدادی از شهروندان بیگناه افغانی شده است. در پاکستان،کشور همسایه افغانستان و ما، سیل کم سابقه تاکنون جان بیش از 1500 نفر را گرفته است و سه میلیون سیل زده به جا گذاشته است. اما در اینگونه مواقع "ویکی لیکز" ها نیستند تا افشاگری کنند. افشای چه؟افشای روندهای شکست خورده توافق بر سر کاهش گازهای گلخانه ای و کوتاهی دولتها و لابی های پشت-ویاجلو- پرده. اخبار درجریان در جهان و تمرکز رسانه ها روی موضوعات مختلف نشان می دهد که رسانه هاهنوز نمی خواهند یا نمی توانند اساسی ترین مشکلات و تهدیدهای جهان را ببینند و یا به رسمیت بشناسند. کشته شدن افراد بیگناه بد است و جنایت،اما 3 میلیون سیل زده و 1500 کشته هم نباید گناهکار بوده باشند-حداقل از آن نوع گناه های قضایی که موضوع بحثهای حقوقی است. اگر این را به تعداد زیاد قربانیان حوادث اقلیمی مشابه و همچنین تعداد بی شمار موجودات زنده قربانی گرم شدن زمین اضافه کینم خو اهیم دید که بزرگترین جنایت بشری نادیده گرفته شده به این دلیل که اگرچه این جنایت متهمان ردیف اولی دارد اما درواقع یک جنایت جمعی است که تقریبا همه در آن سهمیم هستیم.
Free counter and web stats